Архива

26.Април 2023.

Манифестација Доситејеви дани

Смотра драмских секција “Доситеј на сцени”

https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img1.jpg

С поносом објављујемо да је драмска секција наше школе учествовала на Смотри драмских секција „Доситеј на сцени“ у оквиру манифестације Доситејеви дани. Наши ученици, чланови драмске секције: Николија Софронијевић 3/3, Анђела Димитријевић 3/3, Алекса Калањ 3/4, Теодора Малешић 3/4, Андрија Андрић 4/6 и Игор Радовановић 4/1, извели су 21.04.2023. први чин драме „Младост Доситеја Обрадовића“ нашег комедиографа Косте Трифковића у Задужбини Доситеја која је била организатор манифестације. Побрали су пуно одобравања и симпатија. Дружили су се са ученицима драмских секција српских гимназија и једне темишварске, а одабир фотографија преноси део атмосфере са овог културног догађаја.

https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img10.jpg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img13.jpeg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img2.jpg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img3.jpg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img4.jpg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img6.jpg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img7.jpg
https://www.ets-zemun.edu.rs/vesti/images/dositejevi-dani/img9.jpg

25.Април

REVIS Пројекат

У марту 2023. је завршен REVIS пројекат. Национални финални догађај је одржан 14. 02. 2023. у Београду, а интернационални 8. и 9. 3. 2023. у Будимпешти. Наша школа је учествовала на завршној конференцији у Будимпешти, заједно са осталим школама из Србије, као и школама из Бугарске, Румуније и Хрватске. Представили смо поруке које су осмишљене током спровођења пројекта.

23.Март

Обележавање недеље ненасиља

Хуманитарном акцијом, психолошким радионицама и културно-уметничким садржајима ЕТШ ,,Земун” обележила Недељу ненасиља

Од 20-24. фебруара 2023. године Електротехничка школа ,,Земунˮ обележила је, по трећи пут, Недељу ненасиља, с циљем да се скрене пажња на потребе деце и младих у друштву, да се промовишу ненасилна комуникација и толеранција, а тема на коју је ове године стављен посебан аценат била је ментално здравље младих. Током целе недеље, као и у недељама које су претходиле, реализовано је више активности у организацији педагога школе Љубице Цветиновић, професора српског језика и књижевности Марине Ристановић и Срђана Гагића и Ученичког парламента. Плакате и флајере који су пратили програмске садржаје Недеље ненасиља израдили су наши ученици, Немања Петковић 4-2 и Лазар Живановић 2-4. У наставку вам представљамо активности које смо реализовали и део атмосфере у којој су наши ученици и наставници обележили ову недељу:

Позоришна представа ,,Како сте?”
У понедељак 20.2.2023. у Академији 28 за 80 ученика наше школе организовано је извођење представе ,,Како стеˮ Театра ,,Улицаˮ, по тексту Новака Пулетића, који на духовит начин приказује препознатљиве ситуације из живота средњошколаца и њихових професора. У позадини разигране приче о првим љубавима, пријатељствима и непрочитаним лектирама, комад отвара и важну и актуелну тему менталног здравља младих, те нас подсећа на бригу о другима и опомиње да чешће запитамо и себе и друге – Како си, али стварно?

Психолошке радионице
У уторак, 21. 2. 2023. одржанe су две психолошке радионице за ученике на тему менталног здравља, на којима су учествовала 62 ученика из свих одељења. Радионице је одржала Биљана Петровић, специјални педагог и психотерапеут, члан ИАН организације, међународне мреже помоћи маргинализованим и рањивим групама у остваривању њихових права. ИАН организација је дугогодишњи сарадник УНХЦР-а у пружању услуга на пољу менталног здравља. У оквиру радионице ученици су се упознали са самим појмом менталног здравља, разговарали о проблемима менталног здравља са којима се деца и млади њиховог узраста најчешће сусрећу, али и научили где могу пронаћи подршку и како сами себи могу да помогну када се нађу у некој стресној ситуацији.

Хуманитарна акција ,,Мислимо на вас, чекамо вас на игралишту”
Хуманитарна акција прикупљања школског прибора и играчака за децу на болничком лечењу у Институту за мајку и дете реализована је на иницијативу педагога и представника Ученичког парламента, уз подршку библиотекарке Биљане Недић. Током фебруара, до завршетка Недеље ненасиља, школска библиотека била је место где су ученици и школско особље доносили школски прибор, књиге и играчке, а 2. марта смо прикупљене ствари донирали Институту.

Литерарни конкурс
По први пут ове године организован је литерарни конкурс поводом Недеље ненасиља са темама које се тичу менталног здравља младих: ,,Усамљеност”, ,,Кад се узнемири свемир у мени”. Конкурс је био доступан ученицима средњих школа са територије општине Земун. Награђена је прича ,,Самоћа” Теодоре Милошевић, ученице четвртог разреда Економске школе ,,Нада Димић”, а похваљена је песма ученика Електротехничке школе ,,Земун”, Филипа Ремовића 4-2.

Музички час
Последњег дана обелжавања Недеље ненасиља, 24.2.2023, ученици су за своје професоре и другаре припремили музички час у свечаној сали школе и музиком покушали да пошаљу поруку ненасиља, толеранције и подршке. У музичком програму учествовали су ученици: Сава Лукић 4-6 (гитара), Дајана Анђелковић 3-4 (клавир и вокал), Александра Ђуксановски 1-2 (вокал) и Лазар Живановић 2-4 (вокал). Програм је водила ученица 3-4 Теодора Малешић, а присуствовало је више од 100 ученика и наставника.

23.Март

Такмичење у рукомету

Успех ученика на општинском такмичењу

Ученици Електротехничке школе ,,Земунˮ освојили су треће место на општинском такмичењу у рукомету, које је одржано 24. фебруара 2023. године у Културно-спортском центру ,,Пинкиˮ. За тим наше школе играли су ученици: Бранко Лисић, Војин Лазарац, Илија Кукољ, Вукашин Комарица, Никола Арсић, Никола Јаневски, Јован Богдановић, Страхиња Илић, Петар Ранђеловић и Марко Мишић, а у борби за треће место победили су екипу Медицинске школе ,,Надежда Петровићˮ. Нашу екипу водила је професорка физичког васпитања Ивана Јовановић.

Scroll to Top